top of page

Gouden Kalf-competitie selectie voor VR-beleving Watersnoodramp 1953 van Studio Maslow

Nederlands Film Festival toont productie installatie gemaakt in opdracht van Streekmuseum Goeree-Overflakkee in expo

Vandaag heeft het Nederlands Film Festival bekend gemaakt dat de VR-beleving VR Watersnoodramp 1953 kans maakt op het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. Een vakjury koos de VR-vertelling over de noodlottige stormnacht naast negen andere producties. De beleving werd beoordeeld op artistieke waarde, impact en innovatieve verhaalvorm. Regisseur Kuba Szutkowski van Studio Maslow is blij verrast door de selectie: “Werken met acteurs in roomscale virtual reality is echt een experiment geweest. We zijn blij met de erkenning die deze selectie met zich meebrengt.”

Still uit VR Watersnoodramp 1953. Beeld: Studio Maslow.

VR Watersnoodramp 1953 werd gemaakt in opdracht van Streekmuseum Goeree-Overflakkee om 65 jaar na dato het verhaal van de ramp op een nieuwe manier te vertellen. Museumbestuurder Bertrand van den Boogert: “VR Watersnoodramp 1953 is een spannende manier om terug te kijken naar het verleden. Het is letterlijk door de bril van nu. Als museum leggen we ons toe op het vertellen van de eilandverhalen en deze selectie van onze VR-beleving zal ons daar ook nationaal bij helpen.”

Door de selectie zal de VR-beleving tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht te zien zijn in de Interactive Expo, die dagelijks kosteloos te bezoeken zal zijn (28 sept t/m 4 okt 2018). Uit de selectie van tien producties zullen tijdens de NFF Interactive Gouden Kalveren Avond op 2 oktober drie producties worden genomineerd, waar Studio Maslow zal presenteren. De winnaar wordt op vrijdag 5 oktober tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala bekend gemaakt.

Trailer VR Watersnoodramp 1953.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page