top of page

Navigatie-app begeleidt bezoeker op Bauhaustentoonstelling Boijmans


Onlangs opende Museum Boijmans Van Beuningen de laatste grote tentoonstelling voor de aanstaande renovatiesluiting. Voor de lijvige overzichtstentoonstelling bauhaus - nederland, netwerk van pioniers ontwikkelde Studio Maslow een navigatie-app. Via de tablet die bij de entree wordt overhandigd kan de bezoeker kan de bezoeker via knooppunten navigeren tussen de netwerken in de tentoonstelling met ruim 800 objecten. Centraal staat Bauhaus' invloed en aanwezigheid in Nederland.

In samenwerking met het museum werd gekozen om de bezoeker twee opties te geven: een kort bezoek of achtergronden bij het netwerk. Bij “kort bezoek” krijgt de bezoeker op de kaart verschillende genummerde zoekplaatjes voorgeschoteld, waarmee een bepaald object wordt uitgebeeld. Wanneer de bezoeker een van de plaatjes aanklikt, verschijnt er uitleg in beeld waarin de waarde van het object voor het ‘themagebied’ wordt uitgelegd. Tekst in de tentoonstelling over het themagebied an sich is vervolgens beschikbaar voor de bezoeker om zich verder in te verdiepen.

In de uitgebreide en aangeraden modus biedt de app extra informatie over knooppunten in het netwerk. Bij het aanklikken van een ‘themagebied’ verschijnt een lijst van de bijbehorende pioniers. Met het selecteren van een van deze personen verschijnt tekst die uitlegt welke rol deze pionier speelde in het themagebied. Zo maakt de app een zeer gespecialiseerde zoekfunctie toegankelijk door intuïtieve bediening, waardoor de bezoeker alle specifieke details ter plaatse ter beschikking heeft.

De tentoonstelling bauhaus – nederland en de navigatie-app zijn t/m 26 mei te bezoeken in Museum Boijmans van Beuningen.

Persaandacht voor de tentoonstelling en de navigatie-app:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page